Siirry sisältöön
VARAA kesän upeus Tahkon huipulla! Lue lisää! ×

Keittiömestarien vierailut

Skrollaa

Keittiömestarivierailut Tahkolla

Suomen ykkösravintoloiden tekijät löytävät tiensä myös Tahkolle keittiömestari Kim Mustosen vieraaksi. Talven tapahtumalistaukset menuineen löydät alta.

Ravintolat eivät muutoinkaan ole saaria, vaan niiden onnistuminen pohjautuu usein ideoiden avoimeen jakamiseen, yhdessä ideoimiseen ja testailuun. Tämän vuoksi myös me Havu Kitchen & Barissa haluamme toivottaa tervetulleeksi tähdet tämän keittiötaivaan alle.

Taneli

Taneli Korsiala – Brasa

Helsingissä jo lähes kulttimaineen muutamassa vuodessa saavuttanut Brasa on lihan ja tulen vahvaa leikkiä. Omat leikkuut ja maailmalta tilatut raaka-aineet ovat valloittaneet vieraat ainutlaatuisuudellaan ja rehellisyydellään.

Taneli Korsiala on miellyttävä ja taitava. Keittiömestarin parhaat ominaisuudet yhdessä häiskässä! Taneli on vetänyt Brasan keittiötä ja ammattitaitoisuus sekä analyyttisyys näkyy näkee jo Brasan luovuudessa ja ilmeessä. Tahkolle mies tuo mukanaan varsin paljon Brasaa ja illallinen nojaa paljolti lihojen tummiin sävyihin. Raakakypsytetty liha sekä waguy valloittavat huipun. Kun olet etsinyt Savon seudulta ainutkertaisen taivaallista pihviä, nyt on sen aika.

On huikea saada pala Brasaa Tahkolle, sillä metsäisen maan itäisen syvyys nousee usein savusta ja hiilloksesta.

Taneli Korsiala – 31.3. ja 1.4.
Menu Brasa X Havu 99 €

 

Taneli Korsiala // Brasa
01 Grill
01 Grill
02 Beef
02 Beef
03 Taneli
03 Taneli
04 Taneli
04 Taneli
05 Action
05 Action
Ismo

Ismo Sipeläinen – Bocuse D’Or

Yksi Suomen keittiömaailman vahvimmista moottoreista, Sipeläisen Ismo saapuu Tahkolle heti Bocuse D’Or Euroopankarsinnan jälkeen. Voi olla että ravintolassa on muitakin juhlan aiheita kuin pelkkä keväinen auringonlasku.

Bocuse d’Or on alan arvostetuin kilpailu. Euroopan-karsinta järjestetään Norjan Trondheimissa maaliskuussa 2024 ja loppukilpailu Ranskan Lyonissa tammikuussa 2025. Viime aikoina Ismo on keskittynyt kehittämään itseään ja tiimin tekemistä kisoja silmällä pitäen. Aiemmin hän on työskennellyt Helsingissä G.W. Sundmansissa, Olossa ja Finnjävelissä. Viimeisin työ oli trondheimilaisessa Speilsalen-ravintolassa Norjassa.

Tällä hetkellä Ismo tunnetaan Hercule Poirotiakin tasokkaammista viiksistä. Kaverin tunnistaa vaikka miehen näkisi vain takaapäin. Tahkolla näemme fantastisen menun täynnä pohjoismaista taitoa ja viimeistelyä.

Ismo Sipeläinen – 3.4. ja 4.4.
6 ruokalajin illallinen 129 €

 

Ismo Sipeläinen
01 Ismo
01 Ismo
02 Beef
02 Beef
03 Ismo
03 Ismo
Niko

Niko Lehto – VÅR

2021 Porvooseen avattu ravintola on alusta lähtien ollut helmi keskellä kaupungin historiaa. VÅR on tarjonnut poikkeuksellista trendinhakuisuutta ravintolamaailmassa – ja viime syksynä se palkittiin ensimmäisellä Helsingin ja Turun ulkopuolisella Michelin-tähdellä.

Keittiömestari Niko Lehto on Porvoossa nykyisin isompi isäntä palkinnosta johtuen. Nyt mestari lähtee viemään VÅRin kulttuuria ja ajattelutapaa ensimmäistä kertaa tähden saamisen jälkeen keittiövierailulle. Tapahtumassa on paljon lehtien havinaa, sillä vierailu jää historiaan.

Lieneekö osa syy Havun valintaan jo puhtaasti sisustukselliset yhtymäkohdat. Molemmat nojaavat raikkauteen ja turhien krumeluurien uupumiseen. VÅR pyrkii tutkiskelemaan alueellista gastronomiaa ja nostaa käsityöperinnettä esiin työssään. Raaka-aineet ravintolaan saapuvat suoraan tuottajilta ilman välikäsiä, jolloin ravintola voi tarjota puhtaampaa ja vastuullisempaa ruokaa.

Niko Lehto – 12.4. ja 13.4.
6 ruokalajin illallinen 129 €

 

Niko Lehto // VÅR
01 Punajuuri
01 Punajuuri
02 Niko
02 Niko
03 Kevät
03 Kevät
04 Juusto
04 Juusto
05 Porvoo
05 Porvoo
Lari

Lari Helenius – OLO Creative Catering

Vuoden mies. Tai ainakin Vuoden kokki 2020. Olo Creative Cateringilla keittiöpäällikkönä työskentelevä Lari on sileistä poskista huolimatta ravintola-alan veteraani, sillä ennen Ravintola Olon keittiömestaruutta hän ehti työskennellä esimerkiksi Elitessä ja Sinne Helsingissä. Myös kovana kalastajana tunnettu helsinkiläinen tuo Havu Kitchen & Bariin mukanaa kevään raikkauden.

Vahvan kisataustan omaava herra on luvannut tuoda Havun iltoihin mukanaan ainakin Kuningasrapua Jäämereltä, Nieriän mätiä ja vihreää omenaa, kotimaista peuraa, merikrottia sekä ananasta ja vaniljaa.

Lari Helenius – 19.4. ja 20.4.
6 ruokalajin illallinen 99 €

 

Lari Helenius // OLO
01 Lari
01 Lari
02 Kauneus
02 Kauneus
03 Tarkkuus
03 Tarkkuus
04 Maku
04 Maku
05 Sävy
05 Sävy
Tero

Tero Mäntykangas – Sky Kitchen & View — Lapland Hotels

Ikuinen peura, tunturien vapautta etsivä keittiöalan mestari. Tero Mäntykangas on vuosien saatossa luonut kaupunkeihin täysin uusia ja supersuosittuja keittiöitä kuten Kulta Kitchen & Barin Helsinkiin tai Saivo Kitchen of Momentsin Tampereelle. Myös Ouluun ja Kuopioon on saapunut paloja Teron intohimosta. Sky Kitchen & View Rovaniemellä on kuitenkin Teron intohimo ja sen ainutkertainen lähestyminen pohjoisen raaka-aineisiin on lumonnut pohjoisen kävijät. Yksi pohjoisen parhaiten sijoittuneista ravintoloista tarjoilee!

Mikäli et tiennyt, Tero on myös Lapland Hotelsin puuron isä. Somehitiksi noussut puuro jäänee tällä kertaa väliin, mutta tuntureilta saapuvia raaka-aineita illallisella kohdataan!

Tero Mäntykangas syksyllä 2024

 

Tero Mäntykangas // Sky Kitchen & Bar
01 Metsä
01 Metsä
02 Kuningasrapu
02 Kuningasrapu
03 Tuuli
03 Tuuli
04 Tero
04 Tero
Benjam

Benjam Papp – Palace

Vierailu tapahtunut jo. 
Benjam Papp lähtöjään Kuopiosta oleva nuori kokki. Benjam on urallaan kerännyt merkittävän kokemuksen ikäänsä nähden. Parasta aikaa Benjam työskentelee Palacessa (2 Michelin tähteä) ja hän on urallaan työskennellyt myös mm. Geraniumissa (3 Michelin tähteä) sekä Finnjävel Salongissa ( 1 Michelin tähti). Nuoren miehen innovatiivisuus ja kekseliäisyys vie ruokakulttuuria eteenpäin.

Benjam on myös kilpaillut nuorena tekijänä useissa eri kilpailuissa kuten Suomessa Vuoden kokki ja tarjoilija -tapahtumassa, jossa hän oli  kilpailun nuorin finalisti. Ennen kokkiuraa Benjam on edustanut Suomea ympäri maailmaa taitoluistelussa.

Havu Kitchen & Barissa Benjam haluaa tarjota ainutlaatuisen lounaskokemuksen välipäivien (27. – 31.12.) aikana sekä unohtumattoman uudenvuoden brunssin. Tyypillisesti ”keittiömestarivierailut” ovat iltapainotteisia, mutta halusimme ottaa testiin myös helpommin lähestyttävän ja rennomman tavan nauttia maailman huippuannoksista.

Benjam Tahkolla 27. – 31.12.2023.
Palace

Benjam Papp Tahkolla

Benjam menu

 

Uuden vuoden Brunssi 31.12. klo 8 – 14

Kylmäpöydästä löytyvät niin riistaleikkeleet, juustot, kun lohikreemit ja papukreemitkin, muutamia esimerkkejä nostaen. Makealta pöydältä löytyvät keittiömme oman kondiittorin Matin leipomat yuzu-piimäkakut, kirsikkaleivokset ja Twix-kakutkin. 

Tämän lisäksi brunssilla voi tunnelmoida puuron äärellä, johon voit itse lisätä niin marjoja kuin luomugranolaammekin.

Brunssiin sisältyy yksi Benjamnin lämpimistä annoksista, joka valmistetaan tilauksesta keittiössä

 • Friteerattua koreantyylistä kanaa
 • Paahdettua briossia tartarin ja talvitryffelin kanssa
 • Kevyesti savustettua taimenta ja mallasleipää
 • Toast skagen 
 • Piikkikampelaa kaviaarilla


34 € 

 

Benkun tasting

15 € / kpl

 • Dashi chawanmushi eli suomeksi kananmunavanukasta, japanilaisia sieniä, mangalitza possua
 • Härkätartar – katajaa, punajuurta ja sitruunatimjamia
 • Sokerisuolattua siikaa, piparjuurta ja omenaa

 

Vuoristonälkään

 • Piikkikampelaa, perunaa ja yuzukoshokastiketta  38 e
 • Poron fileetä, juuriselleriä ja puolukkaa  42 e
  Etukäteen ilmoitettaessa myös kasvisvaihtoehtoja saatavilla

 

Jälät

 • Omenamannapuuroa ja lakkasorbeeta  15 e 
 • Riisivanukas & appelsiinijäätelö  15 e 

 

Löydät pöytävaraukset kohdasta ’erityisillat ja kokkivierailut’ alla olevan buttonin kautta.

Varaa ja kuule lisää!Varaa ja kuule lisää!