Siirry sisältöön
VARAA kesän upeus Tahkon huipulla! Lue lisää! ×

Kaikki meistä

Skrollaa
Sijainti

Tahkovuori on kauneinta korpea.

Keskellä Pohjois-Savon suuria kuusimetsiä ja jylhiä rinteitä sijaitsee hotellimme ja Tahkovuoren upea keskus. Koko hiihtokeskuksen pohjoiskulmalla sijaitsevalle huipulle johtaa uusi tie, joka kulkee Tahkovuoren länsireunaa, alittaen jopa rinteen. Paikalle pääset myös tuolihissillä nimeltä Maisemahissi. Matkaa tietä pitkin kylältä tulee reilut 10 kilometriä.

1h Kuopiosta – 24 rinnettä – 15 hissiä – 270 m merenpinnan yläpuolella
Omistajat

Läsnäoloa hetkissä

Niin pitkään olemme jo ihastelleet kaikkia sävyjä, joita taivaanranta on meille antanut. Päätimme, että on aika olla läsnä jokaisena vuorokauden aikana, jota uusi hotellimme voisi tarjota.

Aina olemme rentoutuneet saunan lämmössä, kastelleet varpaat kylmään järveen. Sen takia halusimme luoda Tahkovuoren huipulle uniikin lähteen, joka tarjoaa Suomen mittakaavassa täysin ainutlaatuisia hetkiä.

Olemme hotelli, mutta monessa mielessä ikimuistoisempi kuin parhaat kokemukset. Me olemme antaneet kaikkemme tämän eteen, jotta vain sinulla horisontti olisi kauneimman sävyinen. Teemme tämän perheemme tähden, mutta ennenkaikkea myös ystävyyden ja loppumattoman ilon takia.

Katja Kuulusa ja Harri Jokela

Keittiömestari Havu Kitchen & Bar

Kim Mustonen

34-vuotias Mustonen on kiertänyt maailman keittiöitä hengästyttävään tahtiin. Keittiömestarisarjan PRO-palkinnon tammikuussa 2023 voittanut Kim on ehtinyt työskennellä urallaan Helsingissä, Lontoossa, New Yorkissa, Kööpenhaminassa, Tukholmassa, Soulissa, Sydneyssä ja viimeisimpänä Nizzassa.

Tahkolle mies päätyi monien vaiheiden kautta. Onhan lähiseutujen metsiä kierrellyt mies asunut aikoinaan Nurmeksessa. Nyt kansainvälisyyden voimat kohtaavat kotimaisen innovatiivisuuden Havu Kitchen & Barissa.

”Olen innoissani tekemässä suomalaista ruokavallankumousta paikassa, jossa raaka-aineet saadaan aidosti seinän toiselta puolelta metsästä ja naapurissa taas ihmiset tanssivat karnevaaleja aamun sarastukseen saakka”, Kim muotoilee.

Arkkitehti

Sami Rintala

Suoraan vuonojen rannalta, Bodøn kaupungista löytyy maailmalla palkitun suomalaisen arkkitehdin Sami Rintalan toimisto. Syyt Samin metsärakkauteen löytynevät lapsuuden vuosista, jotka hän Savon mailla vietti isovanhempiensa kanssa kalastaen ja metsästäen.

Suomeen Rintala ei ole kovin montaa kohdetta rakentanut, mutta parhaiten tunnetuin kohde lienee Arctic Hideaway Jäämerellä – hotelli on löytänyt tiensä Lonely Planetinkin kansikuvaksi.

Rintala Eggertson Architects -toimistoon voit tutustua täällä ri-eg.com/

Lähdevesi

Tahkovuoren alla, hienon maa-aineksen keskelle kerääntyy jatkuvasti puhdasta vettä, joka saapuu maan pinnalle lähteenä ja siitä pulppuaa metsän sammaleiselle pinnalle. Osan tuosta solisevasta vedestä olemme saaneet itsellemme, pullottaneet sen oluen maustamana hanoihimme ja kuljettaneet kylmän puhtaan veden altaisiimme. Kaikki on puhdasta ja raikasta.

Lähdevesi

Horisontti

Tämä on upein osa hotelliamme, kaiken olemassaolomme syy. Jokaisena aamuna se värjäytyy erilaisena, jokaisena iltana hiljalleen sävyttyy yön sineen. Jokaisen maisemasviittimme merkittävin osa on juuri tuo näkymä horisonttiin, kauas auringonnousuun.

Horisontti

Tuli

Kesällä arkkitehdit saapuvat Tahkovuoren huipulle rakentamaan ravintolallemme oman savustamon. Savun keskellä palvaamme ja kypsennämme ainutlaatuisia lihoja. Osa niistä leikataan aamiaisen makumaailman tueksi, osa tarjoillaan suoraan smokerysta illallisellamme.

Tuli

Vehreys

Tässä ajassa ei olisi yhtään syytä, miksi tekisimme muita ratkaisuja kuin tulevaisuutta huomioivia ja niitä rikastuttavia. Luonnollisesti lämpömme saadaan suoraan maan sisältä ja metsäkylpylämme energia kierrätetään viimeiseen asti. Maisemasviitit ovat nollaenergiahuoneistoja.

Vehreys
Varaa ja kuule lisää!Varaa ja kuule lisää!