Siirry sisältöön
NYT VOIT VARATA tulevan talven upeuden Tahkon huipulla! Lue lisää! ×

Kauemmas me näemme.

Skrollaa
Havu Kitchen & Bar

Ruoan äärettömyys.

Havu Kitchen & Bar on skandinaavista puhtautta, joka kohtaa metsäisen maan itäisen. Aamulla heräämme yhdessä auringonnousun kanssa ja tarjoamme upean aamiaisen, lounaalla viemme viipyileviin hetkiin ja illalla tuomme pöytään kaiken sen kauneuden ja osaamisen, minkä tiedämme. Otamme aikaa erityisyyteen.

 

1. joulukuuta 2023 klo 17 – 22
2. joulukuuta 2023 alkaen

Tiistai – lauantai 8 – 22
Sunnuntai 8 – 14

Pidätämme oikeuden päivittää aukioloja varaustilanteen perusteella.

01 Illallisen hetkiä
01 Illallisen hetkiä
02 Kim Mustonen
02 Kim Mustonen
03 Lounas
03 Lounas
Ravintola tunteiden

Havu Kitchen & Bar tuo päivään ja iltaan hetkiä, joiden ilo sekä yllätyksellisyys hurmaavat. Tahkon huipulla loimuaa suuri liekki, joka puhaltaa makua keittiöömme. Otamme aikaa erityisyyteen. Illallismuistomme ovatkin aavistuksen herkempiä ja kauniimpia.

Aamuisin herätämme maailman eloon aamiaisella, jonka äärelle kaikki ovat tervetulleita. Rauhallisuutta korostavat pitkään kypsytetty puuro, puhtauden smoothiebowlit ja sesongin erityisyydet, kuten vaikka syksyn päärynämehu.

Illallinen

Illat ovat säihkettä ja liekkiä.

Maistelumenut koostuvat sekä neljän että kuuden ruokalajin illallisista. Voit myös upgradeta menusi sesongin ja raaka-aineiden mukaan. Pöytävaraus illalliseen tarvitaan.

6 ruokalajia 89 €  4 ruokalajia 69 €

Kellariviinimme esittelevät rohkeuttamme, ravintolan viinilista viekkauttamme. Alkoholittomat juomapaketit ovat kekseliäisyyden puolestapuhujia. Vesikin tulee kilometrien syvyydestä Tahkovuoren kallioista.

Lounas

Lounaalla hyppysellinen klassikkoutta tervehtii listallamme. Voit valita useamman ruokalajin kokemuksen ja tuoda rinnelounas tasolle, missä se Alpeilla jo on. Lounaslistamme vaihtuu viikoittain. Lounaaseen sisältyy alkuun jaettavuutta, keittiön leipiä sekä viikoittain vaihtuva pääruoka. Lounas viimeistellään makealla ja kahvin paahteella.

Tämän lisäksi voit nauttia bistrolistastamme, jossa esittelemme niin Cheese Steak Sandwichia kuin Kana Sandoakin.

Havu Lounas 47 €. Voit myös upgradeta menusi sesongin ja raaka-aineiden mukaan.
Päivittäin 12 – 17  joulukuun alusta.

Aamiainen

Aamu on taivaanrannan äärellä viipyilevä ja täydellisyyteen pyrkivä. Keittiömestarimme suunnitteleva aamiainen sisältää kokkien tilauksesta valmistamia lämpimiä annoksia, luonnon tuoreutta, paikallisia erikoisuuksia ja kauneutta. Aamiaisen voi nauttia brunsseillen tai aamun ensisäihkeitä ihaillen. Varaathan aamiaista varten pöydän.

Havu Morning 34 € 
Joulukuusta alkaen tiistai – lauantai 8 – 11  sunnuntaisin nautimme brunssista klo 14 saakka. 

Bistro

Rentoilu on tärkeä osa hotelliamme ja Tahkolla vietettyjä hetkiä. Bistrolistamme yltää aurinkoterasseillemme, metsäkylpylään ja takkaloungeen saakka. Listalta voit valita kevyitä jaettavia tai suurempaan nälkään idän tuulista vaikutteita saaneita sandoja, salaattia sekä sandwicheja.

Tasting – 15 € / kpl 
tartar & peruna (G,L)
kana & chili (L, mahdollista saada gluteenittomana)
kirjolohi & ponzu (G,L)
sieni & parmesan (G,L)
durum & cheddar (L)

Hapanjuurileipä & voi 5 € (L)

Vuoristonälkään
kana sando -leipä 23 € (L)
lohi smörrebröd 22 € (L)
BLT sandwich 22 € (L)
cheese steak sandwich 24 € (L)
muikku ceasar 20€ (L)

Lumikissaillallinen

Lumikissalla illalliselle.

Talvista vaaraa reunustavat suuret lumiset kuuset, lumikissan valot välkkyvät valkoisessa hangessa. Havu Kitchen & Bariin illalliselle saapuvat istuvat lämpimässä kabiinissa ja katselevat talvista maisemaa. Kauden ajan tutut kabiini-illalliset toimivat myös Havu Kitchen & Barissa, jossa voi illallistaa joko Kim Mustosen neljän tai kuuden ruokalajin nimikkomenut. Varatessasi kabiini-illallisen, löydät oikean kohdan listan alaosasta nimellä Kabiini X Havu Kitchen.

Kuljetuksen lähtöajan perusteella löydät illallisen varauskanavassamme

Kabiinilla huipulle.
CHEF

34-vuotias Kim Mustonen on kiertänyt maailman keittiöitä hengästyttävään tahtiin. Keittiömestarisarjan PRO-palkinnon tammikuussa 2023 voittanut Kim on ehtinyt työskennellä urallaan Helsingissä, Lontoossa, New Yorkissa, Kööpenhaminassa, Tukholmassa, Soulissa, Sydneyssä ja viimeisimpänä Nizzassa.

Tahkolle mies päätyi monien vaiheiden kautta. Onhan lähiseutujen metsiä kierrellyt mies asunut aikoinaan Nurmeksessa. Nyt kansainvälisyyden voimat kohtaavat kotimaisen innovatiivisuuden Havu Kitchen & Barissa.

”Olen innoissani tekemässä suomalaista ruokavallankumousta paikassa, jossa raaka-aineet saadaan aidosti seinän toiselta puolelta metsästä ja naapurissa taas ihmiset tanssivat karnevaaleja aamun sarastukseen saakka”, Kim muotoilee.

Varaukset

Viemme sinut metsään.

Kutsumme sinut kokemaan uuden Tahkon äärettömyyden. Valittavinasi ovat aamiaisen herkkyys ja illallisen viipyilevyys. Varauskanavasta voit valita myös Chef’s Tablen, jolloin seurueellesi tarjoillaan täysin unohtumaton illallinen äänten, tuoksujen ja makujen viitoittamana. 

Maistelumenu

6 ruokalajin maistelumenu

Keittiömestarimme Kim Mustonen on ravintolan avautumisen kunniaksi tehnyt ensimmäisen maistelumenunsa. Se kunnioittaa itämaisia sävyjä ja skandinaavista raikkautta. Yksinkertaisuus hurmaa. Kyseinen menu on esimerkki ja se voi muuttua niin saatavuuden kuin sesonginkin mukaan. Neljän ruokalajin illallinen vastaa ajatusmaailmaltaan hyvin paljon pidempää menuta. 

 

Katkarapu & Yuzu
***
Hapanjuurileipä & ruskistettu voi
***
Siika & Kurpitsa
***
Härkä & Tomaatti
***
Lapinpuikula & Muikunmäti
***
Kuha & Nori +Kaviaari 30 €
***
Poro & Fermentoitu pippuri +Tryffeli 20€
***
Päärynä & Kardemumma
***
Suklaa & Tyrni

89€

 

Varaukset

Keittiömestarivierailut.

Tahkon huipulle kerätään talven aikana mielenkiintoisimmat ansioituneet ja hieman nuoremmat keittiömestarit vierailulle. Luvassa on niin liekkiä, lounaan rentoutta kuin maailman kisakeittiöiden tunnelmointiakin. Ensimmäinen vieraamme vuodenvaihteessa! 

Itsenäisyyspäivä

Itsenäisyyspäivän illallinen

Itsenäisyyspäivänä on juhlan aika. Suomen kunniaksi luotu illallismenu on kotimaisten raaka-aineiden ylistys. Juhlailtana katsomme puhtaan valkeaa maisemaa ja hiljaisuutta, jota tumma taivaanranta tarjoaa. 

 

Kirjolohi & Smetana
**
Poro & Sieni
**
Villisika & Peruna
**
Siika & Mallas
**
Possu & Härkä
**
Mustaherukka & Suklaa

106€

 

Marraskuu 2023

Keskiviikko – perjantai 17 – 22
Lauantai 12 – 22

 

Joulukuu 2023

Maanantai 12 – 22
Tiistai – lauantai
 8 – 22
Sunnuntai 8 – 15

Tahkonmäentie 335, 73310 Nilsiä

Varaa ja kuule lisää!Varaa ja kuule lisää!