Siirry sisältöön
VARAA kesän upeus Tahkon huipulla! Lue lisää! ×

Kauemmas me näemme.

Skrollaa
Havu Kitchen & Bar

Ruoan äärettömyys.

Havu Kitchen & Bar on skandinaavista puhtautta, joka kohtaa metsäisen maan itäisen. Aamulla heräämme yhdessä auringonnousun kanssa ja tarjoamme upean aamiaisen, lounaalla viemme viipyileviin hetkiin ja illalla tuomme pöytään kaiken sen kauneuden ja osaamisen, minkä tiedämme. Otamme aikaa erityisyyteen.

Varaathan pöydän vierailuasi varten etukäteen! Näet varauskalenterista myös helpoiten aukiolomme!

Pidätämme oikeuden päivittää aukioloja varaustilanteen perusteella.

Avoinna seuraavasti

OIemme läsnä niin kevään auringossa kuin syksyn väreissäkin. Alta löydät aukiolomme!

01 Illallisen hetkiä
01 Illallisen hetkiä
02 Kim Mustonen
02 Kim Mustonen
03 Lounas
03 Lounas
Ravintola tunteiden

Havu Kitchen & Bar tuo päivään ja iltaan hetkiä, joiden ilo sekä yllätyksellisyys hurmaavat. Tahkon huipulla loimuaa suuri liekki, joka puhaltaa makua keittiöömme. Otamme aikaa erityisyyteen. Illallismuistomme ovatkin aavistuksen herkempiä ja kauniimpia.

Aamuisin herätämme maailman eloon aamiaisella, jonka äärelle kaikki ovat tervetulleita. Rauhallisuutta korostavat pitkään kypsytetty puuro, puhtauden smoothiebowlit ja sesongin erityisyydet, kuten vaikka syksyn päärynämehu.

Illallinen

Illat ovat säihkettä ja liekkiä.

Maistelumenut koostuvat sekä neljän että kuuden ruokalajin illallisista. Voit myös upgradeta menusi sesongin ja raaka-aineiden mukaan. Pöytävaraus illalliseen tarvitaan.

6 ruokalajia 89 €  4 ruokalajia 69 €

Kellariviinimme esittelevät rohkeuttamme, ravintolan viinilista viekkauttamme. Alkoholittomat juomapaketit ovat kekseliäisyyden puolestapuhujia. Vesikin tulee kilometrien syvyydestä Tahkovuoren kallioista.

Lounas

Lounaalla hyppysellinen klassikkoutta tervehtii listallamme. Voit valita useamman ruokalajin kokemuksen ja tuoda rinnelounas tasolle, missä se Alpeilla jo on. Lounaslistamme vaihtuu viikoittain. Lounaaseen sisältyy niin jaettavuutta, keittiön leipiä kuin viikoittain vaihtuva pääruokakin. Lounas viimeistellään makealla ja kahvin paahteella.

Kesän Bistromenu

JUUSTO BRGR 24€ (L)

MAALAISSALAATTI 15€ (L)

STEAK & FRITES 36€ (L,G)

LÄMMINSAVULOHI KEITTO 19€ (L)

 

Aamiainen

Aamu on taivaanrannan äärellä viipyilevä ja täydellisyyteen pyrkivä. Keittiömestarimme suunnitteleva aamiainen sisältää kokkien tilauksesta valmistamia lämpimiä annoksia, luonnon tuoreutta, paikallisia erikoisuuksia ja kauneutta. Aamiaisen voi nauttia brunsseillen tai aamun ensisäihkeitä ihaillen. Varaathan aamiaista varten pöydän.

Havu Morning 34 € 

Tiedustele aamiaisen saatavuutta soittamalla +358 50 544 4566 tai info@panoramahotel.fi.

Saapuminen Tahkon huipulle.

Kesäisen vaaran reittejä ei lumi enää peittele. Tahkon huipulle, kokonaisuutemme liepeille saapuminen autoillen, kävellen ja pyöräillen on kesäisin yksinkertaisempaa. Kulkuvälineen ohjastaminen suoraan huipulle parkkiin onnistuu vaivattomasti. Parkkipaikoiltamme löytyy myös sähköauton latauspisteitä. Kesäkuun lopusta lähtien Havu Kitchenin lounaalle on mahdollista nousta myös tuolihissillä maisemia ihaillen. Tahkon kylältä on mahdollista kävellä huipulle myös Savon pisimpiä portaita pitkin!

Googlen reittiohjeet meille löydät klikkaamalla tästä.

Saapuminen Tahkon huipulle.
CHEF

34-vuotias Kim Mustonen on kiertänyt maailman keittiöitä hengästyttävään tahtiin. Keittiömestarisarjan PRO-palkinnon tammikuussa 2023 voittanut Kim on ehtinyt työskennellä urallaan Helsingissä, Lontoossa, New Yorkissa, Kööpenhaminassa, Tukholmassa, Soulissa, Sydneyssä ja viimeisimpänä Nizzassa.

Tahkolle mies päätyi monien vaiheiden kautta. Onhan lähiseutujen metsiä kierrellyt mies asunut aikoinaan Nurmeksessa. Nyt kansainvälisyyden voimat kohtaavat kotimaisen innovatiivisuuden Havu Kitchen & Barissa.

”Olen innoissani tekemässä suomalaista ruokavallankumousta paikassa, jossa raaka-aineet saadaan aidosti seinän toiselta puolelta metsästä ja naapurissa taas ihmiset tanssivat karnevaaleja aamun sarastukseen saakka”, Kim muotoilee.

Maistelumenu

6 ruokalajin maistelumenu

Keittiömestarimme Kim Mustonen on ravintolan avautumisen kunniaksi tehnyt ensimmäisen maistelumenunsa. Se kunnioittaa itämaisia sävyjä ja skandinaavista raikkautta. Yksinkertaisuus hurmaa. Alla oleva menu on esimerkki ja se muuttuu niin saatavuuden kuin sesonginkin mukaan. Menu uusitaan täysin myös aina kuukauden välein. Neljän ruokalajin illallinen vastaa ajatusmaailmaltaan hyvin paljon pidempää menuta. 

 

Katkarapu & Yuzu
***
Hapanjuurileipä & ruskistettu voi
***
Siika & Kurpitsa
***
Härkä & Tomaatti
***
Lapinpuikula & Muikunmäti
***
Kuha & Nori +Kaviaari 30 €
***
Poro & Fermentoitu pippuri +Tryffeli 20€
***
Päärynä & Kardemumma
***
Suklaa & Tyrni

89€

 

Keittiömestarivierailut

Keittiömestarivierailut

Tahkon huipulle kerättiin talven aikana mielenkiintoisimmat ansioituneet ja hieman nuoremmat keittiömestarit vierailulle. Vierailuilla nähtiin niin liekkiä, lounaan rentoutta kuin maailman kisakeittiöiden tunnelmointiakin. Mukana Havun talvessa olivat muun muassa Michelin-tähtiravintolan keittiömestari Niko Lehto VÅRista, Brasan Taneli Korsiala ja Bocuse D’Or-kisaaja Ismo Sipeläinen. Keittiömestarivierailut palaavat huipulle syksyllä 2024 ja talvikaudella 2024-2025.

VÅR näyttää Tahkolla kauneuden.
Varaukset

Viemme sinut metsään.

Kutsumme sinut kokemaan uuden Tahkon äärettömyyden. Valittavinasi ovat aamiaisen herkkyys ja illallisen viipyilevyys. Varauskanavasta voit valita myös Chef’s Tablen, jolloin seurueellesi tarjoillaan täysin unohtumaton illallinen äänten, tuoksujen ja makujen viitoittamana. 

Tahkomäentie 335, 73310 Nilsiä

Varaa ja kuule lisää!Varaa ja kuule lisää!