Siirry sisältöön
VARAA kesän upeus Tahkon huipulla! Lue lisää! ×

Havu Kitchen & Bar ~ Ravintola Tahkon huipulla

Scroll
Havu Kitchen & Bar

Makujen äärettömyys Tahkolla.

Havu Kitchen & Bar on ravintola Tahkon huipulla, jossa skandinaavinen puhtaus kohtaa itäisen metsämaan. Aamulla heräämme yhdessä auringonnousun kanssa ja tarjoamme upean aamiaisen, lounaalla viemme viipyileviin hetkiin ja illalla tuomme pöytään kaiken sen kauneuden ja osaamisen, minkä tiedämme. Otamme aikaa erityisyyteen.

Varaathan pöydän vierailuasi varten etukäteen! Näet varauskalenterista myös helpoiten aukiolomme.

Pidätämme oikeuden päivittää aukioloja varaustilanteen perusteella.

Avoinna seuraavasti

Olemme avoinna ympärivuoden, niin kevään auringossa kuin syksyn väreissäkin. Katso alta ajankohtaiset aukioloaikamme!

01 Illallisen hetkiä
01 Illallisen hetkiä
02 Sakari Virtakoski
02 Sakari Virtakoski
03 Lounas
03 Lounas
04 Aamiaskattaus
04 Aamiaskattaus
Ravintola tunteiden

 

Havu Kitchen & Bar on tunnelmallinen ravintola, joka tuo päivään ja iltaan hetkiä, joiden ilo sekä yllätyksellisyys hurmaavat. Tahkon huipulla loimuaa suuri liekki, joka puhaltaa makua keittiöömme. Otamme aikaa erityisyyteen. Illallismuistomme ovatkin aavistuksen herkempiä ja kauniimpia.

Aamuisin herätämme maailman eloon monipuolisella aamiaisella, jonne jokainen on tervetullut. Tunnelmaa luovat pitkään kypsytetty puuro, raikkaat smoothiebowlit ja sesongin erityisyydet, kuten syksyisin tarjoiltava tuore päärynämehu.

Chef ’s Table 11.10.

Tahkovuoren huipulla syysruskan loisteessa katetaan pöytä, jossa kohtaavat intohimo, taito ja luovuus. Kuuden kokin illassa lavalle nousevat suomalaisen keittiötaiteen mestarit – jokainen tuo oman näkemyksensä ja makumaailmansa osaksi kokonaisuutta.

Iltaan luodaan  kuuden ruokalajin menu, jossa jokainen annos on kokkinsa kädenjälki, joka kertoo tarinan tekijästään ja luonnosta ympärillämme.

Illan menu ja kokit :

  • Kim Mustonen, Baskeri & Basso – Bistro; Hamachia, Jalopenoa ja persikka
  • Mikko Kaukonen, Vuoden kokki 2019, Food Camp Finland; Härkää ”Pelle Janzon”
  • Lari Helenius, Vuoden kokki 2020, Olo Creative Catering; Kampasimpukkaa, kaviaaria, maissia ja curry-voikastiketta
  • Sakari Virtakoski, Havu Kitchen & Bar; Villisika ravioli
  • Tero Mäntykangas, Lapland Hotels; Poroa, pippuria ja sieni ”XO”
  • Gleb Tasenkov, Havu Kitchen & Bar; Tyrnisorbettia, fermentoitua omenaa ja anglaise

Nauti ainutlaatuisesta illasta Tahkon huipulla ja juhli kanssamme syksyä kuuden huippukokin johdolla.  Kuuden ruokalajin menu 119€/hlö.

Kuuden kokin ilta Tahkon huipulla 11.10.

Illallinen

Illat ovat säihkettä ja liekkiä. Havu Kitchenin illalliset ovat kutsu kokemukseen, jossa pohjoisen vuodenaikojen rytmi kohtaa rohkeasti Skandinavian ja Aasian maut. Tarjoilemme neljän ja kuuden ruokalajin yllätysmenuja, jotka rakentuvat kauden parhaista raaka-aineista, lähituottajien ylpeyksistä ja keittiömme uteliaisuudesta. Illallista varten tarvitaan pöytävaraus. 

6 ruokalajia 99€ 4 ruokalajia 79€

Viinilistamme esittelee rohkeuttamme ja alkoholittomat juomapakettimme ovat kekseliäisyyden puolestapuhujia. Tarjoamamme vesi kumpuaa suoraan kilometrien syvyydestä Tahkovuoren kallioista.

Aamiainen

Aamu on taivaanrannan äärellä viipyilevä ja täydellisyyteen pyrkivä. Tarjolla on tilauksesta valmistettuja lämpimiä annoksia, luonnon tuoreimpia makuja, paikallisia erikoisuuksia ja ainutlaatuisia hetkiä. Aamiainen on nautittavissa brunsseillen tai aamun ensisäteitä ihaillen. Varaathan aamiaista varten pöydän.

Havu Morning aamiainen 34 € 

Aamiaista tarjoilemme aina majoituksen ollessa auki. Voit tutustua aamiaismenuumme alta ja tarkistaa ajankohtaiset aukioloaikamme suoraan varausjärjestelmästämme.

Palkittu

Suomen top 50 ravintola – Havu Kitchen & Bar

Havu Kitchen & Bar on saavuttanut Pohjois-Savolaisissa korpimaisemissa tunnustuksia, joista olemme aiemmin vain unelmoineet. 2.4.2025 ravintolamme on äänestetty 48. parhaaksi ravintolaksi koko Suomessa. Top 50 ravintolan listaus tehdään vuosittain Viisi tähteä-verkkomedian puolesta ja äänestäjät koostuvat ravintola-alan ja ruokakulttuurin ammattilaisista eri puolilta Suomea.

”Ihastuttava ja yllätyksellinen yhdistelmä skandinaavisuutta ja Kaukoidän makuja, jotka sulautuvat yhteen. Yhdistelmä upeita maisemia, persoonallisuutta ja palvelua tekee ravintolasta täysin uniikin. Matkan arvoinen elämys. Erityismaininta ravintolan aamiaiselle.” – Äänestäjiltä

Havu Kitchen on listattu Suomen 50 parhaan ravintolan joukkoon.
Palkittu

Valittu Kuopion parhaaksi

Rajoja rikkovaa. Aitoa. Rohkeaa. Tätä on Havu Kitchen & Bar, joka palkittiin Vuoden Syöttäjä 2024 -palkinnolla.  Tunnustus jaettiin Pohjois-Savon matkailu- ja tapahtuma-alan gaalassa Pohjois-Savon parhaalle ravintolalle.

Tämä palkinto kertoo siitä, että intohimomme puhtaita makuja kohtaan on koskettanut niin asiakkaita kuin alan ammattilaisia.

Voit myös lukea aiheesta lisää artikkelista: Kuopion paras ravintola – Voiton vei Havu Kitchen & Bar

 

Vieraille

Saapuminen ravintolaan Tahkon huipulle.

Talvikaudella hiihtokeskuksen ollessa auki, ravintolaamme pääsee auton lisäksi hiihtäen päähissien kautta. Nouse ensin Tahkovuoren huipulle ja jatka Panoraman väylää pohjoiseen – löydät meidät reitin varrelta. Paluun kylälle voit tehdä joko Turistinkujaa pitkin tai kiertämällä Länsirinteiden kautta. Huomaathan, että talvisin hiihtohissiin pääsevät kengillä vain hotellivieraat.

Kesäisin vaaran reittejä ei lumi enää peittele, ja Tahkon huipulle ravintolaan saapuminen autoillen, kävellen ja pyöräillen on vaivatonta. Kulkuvälineen voi pysäköidä suoraan huipulle, lisäksi parkkipaikoiltamme löytyy myös sähköauton latauspisteitä.

Kesällä istumahissi tarjoaa helpon ja maisemallisen kulkuyhteyden ravintolaamme. Hissillä voi kulkea molempiin suuntiin kylän ja huipun välillä. Tahkon kylältä on mahdollista kävellä huipulle myös Savon pisimpiä portaita pitkin!

Löydät täältä kätevästi Googlen reittiohjeet.

Saapuminen Tahkon huipulle.
Varaukset

Viemme sinut makuelämykselle metsään.

Kutsumme sinut kokemaan ainutlaatuisen Tahkon luonnon kaikilla aisteillasi. Oli valintasi sitten aamiaisen herkulliset yksityiskohdat tai illallisen kiireetön tunnelma. 

Jokaisena vuodenaikana keittiömme ammentaa inspiraationsa ympäröivästä luonnosta. Raaka-aineemme kunnioittavat paikallisia tuottajia ja sesonkeja, makunautinnot syntyvät perinteitä ja moderneja tekniikoita yhdistellen. Haluamme tarjota enemmän kuin ruoan – haluamme luoda muistoja.

Tahkomäentie 335, 73310 Nilsiä

Oiva raportti 2025

Varaa ja kuule lisää!Varaa ja kuule lisää!